Gizlilik Bildirimi

 
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Hakkında Bilgilendirme ve Gizlilik Bildirimi ("Gizlilik Bildirimi")

Bu Gizlilik Bildirimi’nin konusunu 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) kapsamında kişisel verilerinizin toplanması, kullanılması, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili hususlara ilişkin açıklamalar ile bu hususlarla ilgili sahip olduğunuz haklarınıza ilişkin açıklamalar oluşturmaktadır.

Özet Metin

www.senalsat.com sitesini ziyaret ettiğinizde, alıcı ya da satıcı olarak faaliyet göstermek için üye olduğunuzda kimlik bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, işlem güvenliği bilgilerinizi, müşteri işlem bilgilerinizi, pazarlama bilgilerinizi, ödeme süreçleri için gerekli olduğu ölçüde finansal bilgilerinizi ve çağrı merkezimizi aradığınızda çağrı merkezi kayıtlarından oluşan verilerinizi işleyebiliriz. Bu verilerinizi genel olarak, Site ve üyelik ile ilgili işlemlerin yürütülmesini sağlamak, Site’deki faaliyetlerimizi mevzuata uygun yürütmek gibi amaçlarla (amaçların tam ve detaylı kapsamı için lütfen aşağıda yer alanGizlilik Bildirimi – Tam Metinbölümünü inceleyinizişlemekteyiz.

Kişisel verilerinizi, bu faaliyetlerin yürütülmesinde destek aldığımız hizmet sağlayıcı firmalarla, amaçla sınırlı olarak paylaşabilmekteyiz.


Gizlilik Bildirimi – Tam Metin

1. Kapsam

Bu Gizlilik Bildirimi, mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz de dahil, erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun SENALSAT’ a ait 
www.senalsat.com internet sitesi ("Site/Sitemiz") (birlikte, "Hizmetler/Hizmetlerimiz") için geçerlidir.

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Bu durumda, Gizlilik Bildirimi Sitemiz'de yayımlanarak geçerlilik kazanacak olup, değişikleri ayrıca sizlere duyuracağız.

1.1 Veri Sorumlusu

SENALSAT Hizmetler'in sunulması kapsamında Kanun uyarıncaveri sorumlususıfatını taşımaktadır.

 2. Elde Ettiğimiz Kişisel Verileriniz

Kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i üye olarak ya da üye olmadan kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz'de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda, uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda, Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle veya diğer kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde veya Site'mizi ziyaret ettiğinizde topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz. Diğer kaynaklardan elde edilenler de dâhil olmak üzere topladığımız kişisel veriler aşağıda yer almaktadır.

2.1 Hizmetlerimiz'i kullanmak amacıyla bizimle paylaştığınız kişisel veriler aşağıdaki şekildedir:

Site’de üye olarak yer almaktaysanız;

  • İsim, soy isim, doğum tarihi, vergi kimlik numarası, Mersis numarası T.C. kimlik numarası, kullanıcı adı, cinsiyet bilgilerinizden oluşan Kimlik Bilgileriniz;
  • Telefon numarası, e-posta adresi, adres bilgisi, gibi bilgilerinizden oluşan İletişim Bilgileriniz;
  • Alışveriş geçmişi bilgilerinizden oluşan Pazarlama Bilgileriniz;

2.2 Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler:

5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a uyumluluğumuzu sağlamak için aşağıdaki bilgileri toplamaktayız;

  • IP adresiniz, trafik verileriniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgilerinden oluşan İşlem Güvenliği Bilgileriniz.

2.3 Çerezler, web işaretçilerini kullanarak topladığımız kişisel bilgiler:

Sitemiz’i ziyaret ettiğinizde veya Hizmetlerimiz’i, uygulamalarımızı kullandığınızda ya da bunlarla etkileşimde bulunduğunuzda,  size daha iyi, hızlı, güvenli bir deneyim sunabilmemiz için reklam ve pazarlama amaçlarıyla, alışveriş deneyiminizin takip edilebilmesi ve Site’nin işleyişini yönetebilmek için çerezler, web işaretçileri gibi teknolojiler kullanılmaktadır.

2.4 Site’ye diğer hesaplarınızla giriş yaptığınızda elde ettiğimiz kişisel veriler:

Hesabınızı sosyal medya hesabınıza bağlamanız için sosyal medya sitesini kullanmanıza izin verebiliriz ya da Site’ye Google hesabınız ile üye olmanıza izin verebiliriz. Bu şekilde üye olduğunuzda, ilgili sosyal medya sitesi, bize üyelik için gerekli olan kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. Otomatik erişim sağlanacak verilerinizin neler olduğunu ilgili site üyelik esnasında size göstermektedir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları aracılığıyla erişim sağlayabileceğimiz kişisel verilerinize ilişkin değişiklik yapma hakkına sahipsiniz. Bu değişikliklerin yönetimini ilgili diğer sitelerden yürütebilirsiniz.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenmesindeki Hukuki Dayanaklarımız ve İşleme Amaçlarımız

Topladığımız kişisel verilerinizi, farklı amaçlar için farklı hukuki sebeplere dayanarak işlemekteyiz. Kişisel verilerinizi ne şekilde ve hangi hukuki sebebe dayanarak işlediğimize ilişkin bilgilere aşağıda yer verilmektedir.

3.1 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (c) bendi uyarınca  sözleşmeden doğan hak ve yükümlülükleri ifa etmek ve sözleşmenin kurulması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

  • Hile veya dolandırıcılık teşkil eden, güvenlik ihlali oluşturan veya şüpheli ya da hukuka aykırı olan faaliyetleri önlemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak.
  • Müşteri memnuniyetini sağlayabilmek ve müşteri taleplerini yanıtlanması, hesabınız ile ilgili sorunları gidermek, uyuşmazlıkları çözmek veya müşteri hizmetleri faaliyeti kapsamında gerekli olabilecek diğer hizmetleri (pazarlama faaliyetleri dışında) sağlamakBu amaçlar kapsamında sizinle posta, e-posta, telefon, webpush, SMS ile iletişime geçebiliriz. Sizinle telefon ile iletişim kurarken, etkinliği sağlamak adına otomatik çevirici veya önceden kaydedilmiş arama ya da SMS gönderme gibi yöntemler kullanabiliriz. Bu kapsamda SMS ve diğer veri iletimi ücretleri uygulanabileceğini hatırlatmak isteriz.

3.2 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (a) ve (ç) bentleri uyarınca kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

  • Site’de gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin olarak resmi kurumlardan gelen talepleri yerine getirebilmek.
  • Site’deki ürünlerin yer aldığı sayfaların (listelemelerinin) kontrolünü yapabilmek.
  • Üyelik ve alışveriş süreçlerine ilişkin işlemleri kanuna uygun olarak yürütebilmek
  • Tüketici mevzuatı kapsamındaki taleplerinizi yönetebilmek ve faaliyetlerimizi yürürlükteki mevzuata uygun yürütebilmek.
  • Site’deki işlem güvenliğini takip edebilmek için log, IP ve trafik kayıtlarını tutabilmek.


3.3 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (e) bendi uyarınca hakkın korunması ve tesisi için gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

  • Site kullanımınıza ilişkin herhangi bir uyuşmazlığın meydana gelmesi durumunda uyuşmazlıkların çözülmesini sağlamak.

3.4 Kişisel verilerinizi, Kanun madde 5 (2) (f) uyarınca temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla meşru menfaatlerimizin gerektirmesi hukuki sebebine dayalı olarak aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz:

  • Site’mizi ve Hizmetlerimiz’i sizler için özelleştirmek, ölçmek ve geliştirmek.
  • Hile veya dolandırıcılık teşkil eden, güvenlik ihlali oluşturan veya şüpheli ya da hukuka aykırı olabilecek faaliyetleri önlemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak.
  • Site üzerinde faaliyet gösteren riskli üyeleri tespit edebilmek ve satıcıların üyelik ve ürünlerinin kontrolünü yapabilmek.
  • Site’de yer alan içerik dolayısıyla gündeme gelen herhangi bir uyuşmazlığı çözümleyebilmek.
  • Alışveriş kayıtlarını tutabilmek.
  • Müşteri hizmetleri faaliyetlerimizi (taleplerin yanıtlanması, kalite kontrolü vb.) gerçekleştirebilmek.
  • E-posta aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz pazarlama kampanyalarının performanslarını, e-posta açılma ve tıklanma oranlarını analiz etmek gibi istatistiki yöntemler kullanarak ölçmek.
  • Satıcı üyelerimizin satış ve ürün gönderim oranı ve alıcılar ile olan iletişim performanslarını incelemek ve ölçmek.
  • Sitemiz’in ve mobil uygulamalarımızın güvenliğini izlemek ve geliştirmek.

3.5 Kişisel verilerinizi, açık rıza vermeniz halinde de kullanabilmekteyiz. Bu çerçevede gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler aşağıdaki işlemleri kapsamaktadır:

  • İletişim tercihlerinizi dikkate alarak kupon, indirim ve özel promosyonlar sunmak, anketler veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için e-posta, telefon,  SMS veya posta ile sizinle iletişime geçmek.
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak, hedeflenmiş pazarlama ve hedefleme yapılarak pazarlama amaçlı ve promosyonel teklifler sunmak.
  • Üçüncü kişiler tarafından çerezler aracılığıyla pazarlama faaliyetinde bulunulmasını mümkün kılmak.


4. Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilerle aşağıda belirtilen amaçlar için paylaşmaktayız:

4.1 Çağrı merkezi hizmeti, e-posta/sms gönderimi hizmeti, sunucu barındırma hizmeti gibi destek hizmetleri aldığımız taraflarla aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

  • Sunucularımızı barındırabilmek, yedekleyebilmek ve e-posta hizmeti alabilmek için bu konuda destek aldığımız firma ile paylaşılabilecektir
  • Üyelik işlemlerine ilişkin kayıtları tuttuğumuz sistemleri bize sunan ve yurt dışında da yer alabilecek olan servis sağlayıcılarımızla paylaşılabilecektir
  • Müşteri hizmetleri desteği alabilmek, sms ve e-posta gönderimi konularında hizmet alabilmek için birlikte çalıştığımız firmalarla paylaşılabilecektir.
  • Hukuka aykırı olma ihtimali bulunan işlemlerin, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalinin, hile veya dolandırıcılık teşkil eden işlemlerin ve/veya güvenlik ihlallerinin engellenmesi, tespit edilmesi, en az seviyeye indirilmesi ve soruşturulması, üye ve ödül programlarıkişisel reklam hizmetleri sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer operasyonlarında bize yardımcı olmaları için hizmet sağlayıcılarımız ile paylaşılabilecektir.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla ve hukuk bürosuyla da paylaşabiliriz.

4.2 Kolluk kuvvetleriresmi makamlar ve yasal yetkililer ile aşağıdaki amaçlar için kişisel verileriniz paylaşılabilecektir.

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i ifa etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddiaları değerlendirmek ve müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi, dolandırıcılık şikâyetleri, alışveriş geçmişi ve listeleme geçmişi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz ve yasal makamların bizden açık olarak talep ettiği bilgileri paylaşacağız.
  • Hile veya dolandırıcılık teşkil ettiğine dair şüphe uyandıran işlemlerin araştırılması için (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler (mahkemeler, savcılıklar, icra müdürlükleri gibi) ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.


5. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için aldığımız tedbirler

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin, kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

6. Gizlilikle ilgili diğer önemli bilgiler


Oturum açma

Hesabınızda oturum açtığınızda, hesabınız belirli bir süre boyunca açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, hesabınıza erişebilecek ve hesabınızla ilgili işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu işlemleri, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları da oturumunuz açık kaldığı sürece aynen gerçekleştirebilecektir. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, sınırlandırıcı olmamak kaydıyla aşağıdaki işlemleri içermektedir:

  • Alışverişi tamamlamak veya sepete ürün eklemek,
  • Sipariş bilgilerini görüntülemek,
  • Bana Özel sayfasını görüntülemek,
  • Favorilerimveyaİzlediklerim”i görüntülemek ve düzenlemek,
  • Profil sayfası görüntülemek,
  • Üyeler arası mesaj göndermek,
  • Geri bildirimde bulunmak,

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir.

Oturumunuzu oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılmasıyla da oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, Hizmetlerimiz'i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için oturumunuzu kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz

Kişisel verilerinizin kontrolü ve düzeltilmesi

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi sağlamak için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirleri alıyoruz.

  • Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.

Kişisel verilerinizi Site'de paylaştığınızda neler olur?

Diğer kullanıcılar, SENALSAT üzerinden paylaştığınız bilgilere erişebilirler. Örneğin, diğer kullanıcılar, sattığınız ürünleri, satıcıların puanlar/değerlendirmelerini ve ürün ve satıcılar ilgili yorumları görebilirler.
Kullanıcı profiliniz herkese açıktır. Kullanıcı hesabınız, tüm SENALSAT faaliyetlerinizle bağlantılıdır. Diğer kullanıcılara şüpheli faaliyetle ilgili gönderilen bildirimler ve Site'deki bildirim ihlalleri, kullanıcı hesabı ve belirli ürünlere atıfta bulunmaktadır. Dolayısıyla, isminizi kullanıcı hesabınız ile bağlantılandırırsanız, isminizi açıkladığınız kişiler, SENALSAT faaliyetlerinizi bizzat tespit edebileceklerdir.

Gizliliğinizin korunmasını sağlamak amacıyla, diğer kullanıcıların, size ait bilgilere ulaşmasına izin vermiyoruz.

İstenmeyen veya tehditkâr e-postalar ve SMSler

Hizmetlerimiz'in kötüye kullanılmasına müsamaha göstermemekteyiz. Kullanıcılar sizden ürün satın almış olsalar bile açık rızaları olmaksızın, kendilerini e-posta veya posta adres listesine ekleme, ticari amaçlar için arama veya kendilerine SMS gönderme izniniz bulunmamaktadır. İstenmeyen veya tehditkar e-posta ve SMS gönderilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'e aykırıdır. SENALSAT ile ilgili spam veya sahte e-postaları ve SMS gönderenlerini, Bize Yazın' linkini kullanarak bildirebilirsiniz.

Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları

İşbu Gizlilik Bildirimi, sizden topladığımız kişisel verilerin yalnızca bizim tarafımızdan kullanımı ile ilgilidir. Başkalarıyla kişisel verilerinizi paylaşmanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır.

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilerle paylaşmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti etmemiz mümkün olmayıp herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi paylaştığınız üçüncü kişilerin, Sitemizde teklif sunanlar, alıcılar veya satıcılar olması halinde de geçerlidir.

7. Bize Ulaşın ve Haklarınız

Topladığımız verilere ilişkin olarak Kanun’un 11. Maddesi uyarınca verilerinizin;

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi talep etme,
  • İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Talebiniz üzerine verilerinizin silinmesi veya düzeltilmesi halinde, işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edildiği durumlarda aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bu hakları, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca kullanabilirsiniz. Haklarınızı kullanmak istediğinizde bize; “Bize Yazınlinki ni kullanarak ulaşabilirsiniz.